Historie

Abra Kulelagersenteret ble startet 01.11.1962 av Agnar Brattgjerd, derav navnet ABRA. Agnar startet Kulelagersenteret som et delelager til personbilmarkedet i Trondheimsområdet. Bedriften ble startet i Innherredsveien i Trondheim der lokalene var beskjedne 30 m2.

Som den eneste aktøren innen lager vokste bedriften fort. Personbilmarkedet utviklet seg til Transportmarkedet, herunder busser og lastebiler. Abra ble raskt utvidet med to Moelvenbrakker i bakgården.

Som en følge av økt omsetning og større varelager flyttet Abra igjen på høsten i 1970, da litt lengre bort i gaten til Mellomveien 12. På denne tiden kjørte de ansatte rundt med trehjulsmopeder og leverte lager på døra til mange av kundene i nærområdet.

På slutten av 70-tallet kom industrien inn i bildet. Bedriften fortsatte å vokse jevnt og trutt i årene som kom, og bedriften leverte mer og mer til industrien.

Agnar kjøpte nytt lokale i 1992 på Lade. Der ble det større utbygginger de neste tiårene, og bedriften holdt seg der i over 20 år før vi i september 2016 flyttet ut av byen.

 

Abra Kulelagersenteret flyttet da inn i mer moderne og større lokaler på Tiller rett utenfor Trondheim. Her er det bedre plass til å fortsette å øke varebeholdningen og dermed leveringsdyktigheten ut til kundene.

Bedriften driftes fortsatt i Brattgjerd-navnet med sønnen til Agnar, Jens Brattgjerd, som daglig leder.

 

Nettsiden er designet og utviklet av SocialGrab AS!